pondelok 7. novembra 2022

Kniha Modré diaľky

Ahojte všetci, s radosťou hlásim: moja nová kniha Modré diaľky  je už na papieri a ako ekniha v kníhkupectvách a eshopoch.Držme jej palce, vďaka, že držíte!

 



Čítanie - Tip na zaujímavú knihu
22. 10. 2022 08:09 | Kultúra a hudba

Maju Kadlečíkovú poznáme ako novinárku, poetku a teraz najnovšie už aj ako prozaičku. Jej najnovšia kniha poviedok dostala názov Modré diaľky. Píše v nej príbehy uveriteľné i neuveriteľné.  Postavy prežívajú banálne situácie, ale aj zásadné životné zvraty a hľadajú riešenia v zložitých situáciách. S autorkou Majou Kadlečíkovou sa porozprávala redaktorka Ivica Ruttkayová.

O novej knihe poviedok Modré diaľky s jej autorkou Majou Kadlečíkovou hovorila redaktorka Ivica Ruttkayová.


https://reginazapad.rtvs.sk/clanky/kultura-a-hudba/306545/citanie-tip-na-zaujimavu-knihu 

https://www.kultura21.cz/aktualne/24068-maja-kadlecikova-kniha-modre-dialky-tz

Modré diaľky Maji Kadlečíkovej

Modre dialky perexKniha Modré diaľky, to sú príbehy uveriteľné a neuveriteľné ako život v každodennej realite aj v predstavách. Možno sú to vaše príbehy. Je vzťah ešte láska? Alebo ste práve na križovatke? Ste unavení, že sa vám ani žiť nechce a zrazu to prešlo? Nechceli ste veriť aj keď ste vedeli, že je to pravda? Uvažovali ste či za to môže osud? A ak ste už nevedeli ako ďalej, možno vám napadlo, že odpoveď skrývajú modré diaľky.

 

Odpovede hľadajú všetci, nepochybuje autorka knihy Maja Kadlečíková a dodáva:”Hoci je kniha v kníhkupectvách len pár dní, mám prvé reakcie. Jedna pani napísala, že Čerešňa má atmosféru poviedok šesťdesiatych rokov a tú vždy vyhľadávala. Iného čitateľa rozosmial uvrešťaný Milanko z ďalšieho príbehu. Cesta má v sebe podľa ohlasov čosi nadčasové. A tak ja len verím, že si v knihe každý nájde to svoje.”

Modre dialky1

Maja Kadlečíková je takisto autorom fotografií na obálke. ”Modré diaľky na titulke, to je sopka Cotopaxi v Ekvádore a žlté kvety rastú na lúke v Bhutáne,” prezradila.

Novinárka a autorka Maja Kadlečíková (1972, Bratislava) spolupracovala s týždenníkom Plus 7 dní, vydala básnickú zbierku Prezlečený anjel, knihu krátkych úvah Život ide ako má, s výtvarníkom Danielom Brogyányim zbierku Z radosti a knihu básničiek pre deti Bodkulienka. Ako textárka spolupracuje so speváčkou Adrienou Bartošovou. http://prezlecenyanjel.blogspot.com/