pondelok 14. marca 2016

Recept: Krémová fazuľová polievka

Krémová fazuľová polievka

Prísady: 1 konzerva fazule, smotana na varenie alebo ryžový krém na varenie (náhrada smotany), 1 polievková lyžica špaldovej múky, soľ, mleté čierne korenie, majoránka
Postup prípravy: Fazuľu zlejeme, prepláchneme, pomixujeme. Dáme do hrnca, pridáme korenie, v troche smotany nahladko rozmiešame múku, pridáme zvyšnú smotanu, vlejeme do hrnca, za stáleho miešania necháme zovrieť, varíme do zhustnutia, podľa potreby rozriedime mliekom alebo vodou. Dochutíme majoránkou, ak treba, dosolíme. 
Tip: Pred podávaním ozdobte kúskom syra a polejte olejom, bežná polievka získa šarm a spoľahlivo zasýti.
Text, realizácia, foto c Maja Kadlečíková, pre Biomila