Príprava: 4 hodiny vrátane miešania a mrazenia
Náročnosť: +
500 ml smotana na šľahanie
350 g práškový cukor
2 žĺtky
šťava z 2 citrónov
2 čajové lyžičky kakaa
Cukor nahladko vymiešame s citrónovou šťavou. V troche smotany nahladko rozmiešame žĺtky, podľa potreby cez husté sitko precedíme. Vlejeme do zvyšnej smotany, za stáleho miešania ju prilejeme k cukru so šťavou a vymiešame. Do polovice pridáme kakao, premiešame. Dáme do dvoch umelohmotných nádob s uzáverom vhodných do mrazničky. Po polhodine krém premiešame a vložíme naspäť. Premiešavanie po pol hodine opakujeme päť razy, aby bola zmrzlina krémová.
Tip: Zo zvyšných bielkov môžete vyšľahať penu a podávať so zmrzlinou, stačí pridať 1 polievkovú lyžicu práškového cukru alebo medu, či navyše ochutiť kakaom alebo strúhaným kokosom. Zmrzlina v mrazničke vydrží niekoľko mesiacov.
Text, realizácia, foto c Maja Kadlečíková, Víkendová kuchárka, kolektív autorov