utorok 12. apríla 2016

Recept: Kakaové trubičky s orechami

Kakaové trubičky s orechami

Príprava: 5 minút
Tepelná úprava: 25 minút
Náročnosť: +

500 g cestovín penne
5 PL kakaa
5 PL masla alebo margarínu
5 PL vlašských orechov
5 PL práškového cukru + trochu na ozdobu

Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale, zlejeme, prepláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať. Vlašské orechy podľa potreby nahrubo nasekáme. Maslo rozpustíme, primiešame kakao a polovicu cukru. Premiešame s cestovinami, posypeme orechami, zvyšným cukrom a podávame. Misu či misku ozdobíme tak, že vnútorný okraj potrieme vodou a posypeme práškovým cukrom.
Tip: Namiesto penne môžeme použiť akékoľvek menšie cestoviny, vlašské orechy sa dajú nahradiť lieskovými či inými nesolenými podľa vlastného výberu, nech posilnia účinnými zložkami, čo skrývajú. Vyskúšajte celozrnné cestoviny, cukor nahraďte medom.


Text, realizácia, foto c Maja Kadlečíková, Šaláty, kolektív autorov