utorok 12. apríla 2016

Recept: Zapekané cestoviny s mrkvou, kápiou, kukuricou a syrovou omáčkou

Zapekané cestoviny s mrkvou, kápiou, kukuricou a syrovou omáčkou
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: 30 minút
Náročnosť:++

500 g špagiet alebo iných cestovín
4 ks mrkva
1 malý pohár zaváranej kápie
1 vrecúško mrazenej kukurice á 250 g
500 ml kyslej smotany
100 g nastrúhaného tvrdého syra
soľ
olej
papier na pečenie

Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale, scedíme, prepláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať. Kápiu zlejeme, necháme odkvapkať, podľa potreby nakrájame. Mrkvu ošúpeme, najemno nastrúhame. Premiešame s mrazenou kukuricou, vopred ju nerozmrazujeme. Zapekaciu misu alebo hlbší plech vystelieme papierom na pečenie. Do misy dáme cestoviny, pripravenú zeleninu, premiešame s olejom, trochu posolíme. Dáme do zapekacej misy, povrch potrieme kyslou smotanou, posypeme nastrúhaným syrom. Pri pečení sa spoja a vytvoria syrovú omáčku. Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov, zapekáme, kým sa syr neroztopí.

Tip: Ak ste na obed uvarili priveľa špagiet, zvyšné môžete zapiecť s ľubovoľnou oblohou a omáčkou na večeru v rúre.

Text, realizácia, foto c Maja Kadlečíková, Víkendová kuchárka, kolektív autorov