Široké rezance s paprikovou smotankou a opraženou cibuľkou
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: 15 minút
Náročnosť:+
500 g široké rezance
500 ml kyslá smotana
2 KL mletá červená paprika
1 veľká cibuľa
olej
soľ
Rezance uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. V panvičke zohrejte olej, pridajte ošúpanú nakrájanú cibuľu a opražte dozlatista. Smotanu premiešajte s mletou červenou paprikou. Zmiešajte s uvarenými, vlažnou vodou prepláchnutými rezancami. Tesne pred podávaním posypte opraženou cibuľkou.
Tip: Namiesto rezancov využite akékoľvek iné cestoviny. Smotanová omáčka je vhodná aj ako studený dip. Takisto ju využijete pri príprave rýchleho cestovinového šalátu.
Text, realizácia, foto c Maja Kadlečíková, Víkendová kuchárka, kolektív autorov