Sladký cestovinový šalát s mandarínkou, kokosom a medom
Príprava: 15 minút
Tepelná úprava: 25 minút
Náročnosť: +
100 g rezancov
300 g penne
100 g makarónov
5 ks mandarínka
5 PL strúhaný kokos
5 PL med
Cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve vody podľa návodu na obale, zlejeme, prepláchneme vlažnou vodou a necháme odkvapkať. Mandarínky ošúpeme z vrchnej aj tenkej šupky, použijeme len nakrájanú šťavnatú dužinu. Ovocie zľahka premiešame s cestovinami, pridáme med, pred podávaním posypame strúhaným kokosom.
Tip: Môžeme použiť ľubovoľné tri druhy cestovín, med nahradiť cukrom, kokos trebárs mletými orechami a podobne.
Text, realizácia, foto c Maja Kadlečíková, Šaláty, kolektív autorov