Kalerábovo-mrkvový šalát s cesnakom
Príprava: 15 minút
Náročnosť: +
5 ks kaleráb
3 ks mrkva
2 strúčiky cesnak
5 PL olej
2 PL ocot
soľ
mleté čierne korenie
Kaleráb, mrkvu a cesnak očistíme, najemno nastrúhame, osolíme, aby zelenina pustila šťavu. Pridáme olej, ocot, mleté čierne korenie podľa chuti, premiešame a podávame. S chlebom, alebo ako prílohu či šalát k varenému jedlu.
Tip: Pre posilnenie sviežosti a šťavnatosti nahraďte ocot čerstvou šťavou z polovice citrónu. Citrón je zdravý, ochráni pred infekciou, posilní obranyschopnosť organizmu. Napriek kyslosti je citrón zásadotvorný a zázračne zharmonizuje organizmus a podporí metabolizmus. Môžete, ale nemusíte nechať odstáť pred servírovaním v chladničke.
Text, realizácia, foto c Maja Kadlečíková, Šaláty, kolektív autorov